Страницы

понедельник, 9 ноября 2015 г.

Як новокаховчани ставляться до мату? Соцопитування

Нецензурні вирази, лихослів'я або простими словами мат. Сьогодні ним вже нікого не здивуєш. Ми чуємо брудну лайку на вулиці, в транспорті, громадських місцях та навіть в держустановах і навчальних закладах.
Для того, щоб з’ясувати як до цього негативного явища ставляться новокаховчани, ми вийшли на вулиці міста та провели невелике соцопитування. Крім того ми звернулись за коментарем до практичного психолога Новокаховського політехнічного коледжу Ольги Рашевської та пресвітера Церкви Різдва Христова Валерія Іллічова. Що вони нам розповіли, ви можете побачити у цьому відеоролику.
Як показало опитування, практично усі респонденти висловлювали своє негативне ставлення до мату. Та незважаючи на це брутальний стиль спілкування стає не лише нормою, а модою, причому для різних верств населення. Варто пам’ятати, що мова людини відображає її внутрішній духовний стан, адже з повноти серця – уста промовляють. Біблія неодноразово жорстко та безапеляційно засуджує лайку та лихослів'я, тому церква вкрай негативно ставиться до цього явища проповідуючи чисте та свят життя в Христі Ісусі.

Комментариев нет: