Страницы

вторник, 10 ноября 2015 г.

День Біблії та День молитви за сиріт зібрав християн Нової Каховки разом

Цієї неділі, 8 листопада, за доброю традицією в Новій Каховці відбувся міжконфесійний захід, присвячений національному Дню Біблії. Вже п’ятий рік поспіль священна книга усіх християн збирає представників різних конфесій для спілкування та спільного богослужіння.
Цьогоріч в святкуванні Дня Біблії взяли участь священнослужителі одинадцяти церков: Церкви Різдва Христова (єпископ Сергій Вознюк, Нова Каховка), Свято-Андріївського храму (ієромонах Іларіон, Нова Каховка), Римо-католицького приходу Непорочного серця Діви Марії (отець Юліус, Таврійськ), Євангелично-лютеранської церкви (Валерій Верба, Нова Каховка), Першої церкви ХВЄ Нової Каховки (євангеліст Андрій Грицюта), церкви «Нове покоління» (Мурат Байрамов, Нова Каховка), Церкви Воскресіння Христова (Олекій Малишев, Каховка), церкви «Благодать» (Валентин Ступницький, Херсон), церкви «Світло надії» (Сергій Кундіус, Малокаховка), церкви «Отчий дім» (Сергій Сірик, Таврійськ) та церкви «Святої Трійці» (Сергій Федорець, Дніпряни). Своєю присутністю підтримку міжконфесійному діалогу в Новій Каховці висловив і міський голова Володимир Коваленко.

Винятковості цій події також додавала виставка більше ніж 20 раритетних видань Біблії, які надали церкви міста. Тут можна було побачити величезну Біблію 1908 року на церковнослов’янській мові, польську 1909 року, а також Біблії російською, українською, польською, вірменською, грецькою мовами та навіть на івриті та латині.
Слід зазначити, що ініціатором святкування Дня Біблії, яке проходило в храмі Церкви Різдва Христова, виступила Асоціація християнських церков Таврійського краю, до якої входить кілька десятків протестантських, православних та католицьких церков Херсонщини.

Окрема частина заходу була присвячена питанню сирітства, адже саме цей день, 8 листопада, в Україні вважається Днем молитви за дітей-сиріт. Присутнім було продемонстровано соціальний відеоролик з закликом до всиновлення або посильної підтримки інтернатів та дітей-сиріт. Бо, як зазначив координатор асоціації  Юрій Маринчак, сьогодні церкви реалізують багато соціальних програм спрямованих на дітей позбавлених батьківської любові, але це не межа того, що можна ще зробити. «Сирітство є коренем багатьох проблем в суспільстві і ми не має право закривати на нього очі, ми повинні намагатись допомогти кожній дитині, покинутій батьками», - зазначив він підводячи присутніх до спільної молитви за дітей-сиріт.
Слід зазначити, що спільне богослужіння християн Нової Каховки пройшло в дуже теплій та родинній атмосфері. Таким чином святкування Дня Біблії ще раз показало, що незважаючи на існуючі міжконфесійні розбіжності усі християни єдині в прагненні служити та прославляти свого єдиносущного Бога – Отця, Сина і Святого Духа.
Більше фото дивіться на нашій сторінці у Facebook.













Комментариев нет: