Страницы

вторник, 19 мая 2015 г.

Профілактична робота серед молоді

15 та 18 травня в Новокаховській міській бібліотеці № 2 відбулось дві тематичні зустрічі під назвою «Знай, щоб жити», які були присвячені профілактиці захворювання на ВІЛ/СНІД серед молоді. На запрошення керівництва бібліотеки захід було проведено волонтерами благодійної організації «Добрий самарянин», Церкви Різдва Христова та ВБО «АСЕТ».
        Про це пише інтернет-видання "Нова Каховка Online".
Учасниками зустрічі стали учні 9-го класу ЗОШ №8 та студенти Професійно-технічного училища №14. Протягом двох змістовних бесід молодь дізналась про історію виникнення захворювання на ВІЛ, шляхи її поширення, а також про те, як запобігти інфікуванню.
Нажаль, сьогодні проблема ВІЛ/СНІДу в нашій країні стоїть дуже гостро, адже Україна посідає одне з перших місць в Європі за кількістю інфікованих громадян  віком від 15 до 25 років. Так як наркоманія, алкоголізм та СНІД являються соціально-педагогічною проблемою нашого суспільства, церква та громадські організації вважають актуальною та беззаперечною необхідність проведення посиленої профілактичної роботи серед молоді.
В кінці зустрічі діти взяли участь у флешмобі «Ми за життя без СНІДу» та отримали інформаційні буклети з корисною інформацією та номерами гарячих ліній, куди можна звернутися за допомогою.

Комментариев нет: