Страницы

вторник, 30 апреля 2019 г.

Страсний четвер

Кілька фотографій з дуже благословенного та трепетного богослужіння, яке ми мали 25 квітня – в день, який християни називають Страсним четвергом.
Адже саме цього дня церква згадує Вечерю Господню, яку Ісус Христос звершував зі своїми учнями; згадує приклад Христової покори, коли Він умивав учням ноги; згадує молитву в Гетсиманському саду, а також зраду одним з учнів. І хоч з того дня минулого багато років, жодна душа не може залишитись байдужою до Подвигу Спасителя.
Як і заповідав Христос Своїм учням, а також на спомин про Його Жертву, на цьому богослужінні ми звершували Вечерю Господню, яка є символом тіла Його з нас ломимого та Крові, пролитої на наше виправдання.
«Його зневажили і ганьбили перед людьми, мужа скорботи, що спізнав хворощів, і ми відвертали од нього обличчя своє; Його зневажали, і ми мали Його за ніщо. Але Він узяв на Себе наші недуги, і поніс наші хворощі; а ми гадали собі, що Він покараний і зневажений Богом. Але Він зазнав ураз за гріхи наші і страждав за беззаконня наші: покарання світу нашого було на Ньому, і ранами Його ми уздоровилися». Іс.53:3






Комментариев нет: