Страницы

четверг, 25 апреля 2019 г.

Свято Урочистого в'їзду Ісуса Христа в Єрусалим

Цієї неділі, 21 квітня, Церква Різдва Христова відзначила свято Урочистого в'їзду Ісуса Христа в Єрусалим або, як його ще називають в народі, Вербну неділю.
День, в який радісні жителі і гості Єрусалиму зустрічали Ісуса Христа вигуками «Осанна синові Давида», знайшов своє відображення в недільному богослужінні нашої церкви. Тематичні проповіді, спів групи прославлення та центрального хору, яскраві весняні кольори та декор, створювали дійсно святкову атмосферу хвали та вдячності Богу.
Хтось може задатись питанням, а навіщо так святкувати ніби незначне, порівняно з Різдвом та Великоднем, свято? Але для церкви, все, що відбувалося з Ісусом Христом, представляє велику історичну та духовну важливість. Адже усе це свого роду кільця одного ланцюжка - події Його життя, що передували порятунку грішного людства.
«А другого дня, коли безліч народу, що зібрався на свято, прочула, що до Єрусалиму надходить Ісус, то взяли вони пальмове віття, і вийшли назустріч Йому та й кричали: Осанна! Благословенний, хто йде у Господнє Ім'я! Цар Ізраїлів! Ісус же, знайшовши осля, сів на нього, як написано: Не бійся, дочко Сіонська! Ото Цар твій іде, сидячи на ослі молодому!» (Іван.12:12-15)





Комментариев нет: