Страницы

вторник, 30 октября 2018 г.

На Херсонщині відбувся міжконфесійний Форум духівництва присвячений вирішенню проблеми сирітства


Цими днями, 26 та 27 жовтня, на Херсонщині відбувся дводенний міжконфесійний Форум духовенства Херсонської області, який проходив під темою «Зцілення суспільства через соціальне служіння церкви». Одним з його учасників став також старший пастор Церкви Різдва Христова, єпископ Південного регіону Церкви Божої України Сергій Вознюк.
Форум мав на меті надихнути та консолідувати усі християнські конфесії краю до спільної та активної соціально-благодійної роботи в сфері попередження та профілактики сирітства у всіх його проявах. Ініціатором та організатором цього заходу виступив Херсонський обласний благодійний фонд «Мій дім» (керівник Юрій Маринчак), відомий своїми соціальними проектами далеко за межами області. Це, наприклад, Центр соціальної інтеграції випускників інтернатів, соціальне таксі для громадян з інвалідністю, тренінговий центр для соц.. працівників та інші проекти.
Окрім священнослужителів церков, участь у форумі також брали представники влади та громадськості. Зокрема серед поважних гостей форуму були Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Вадим Чабан, голова Спілки жінок Херсонщини Ірина Ніколаєва та інші.
Відповідаючи на питання, як церква може долучатись до вирішення кризи родини в Україні, Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба поділився своїм баченням:
- Я вивчав досвід багатьох країн і побачив, що у більшості випадків саме церква була рушієм змін і саме вона на сьогоднішній день має великий потенціал у сфері вирішення та профілактики соціальних проблем суспільства. При всьому бажанні, держава не має тих духовних інструментів та авторитету, який є у церкви. Тому ми хочемо, щоб між різними церквами та конфесіями не було ворожнечі, а навпаки була єдність і бажання разом змінювати наше суспільства. На жаль поки що як у нашого політикуму так і у церкви в Україні немає чіткої стратегій подолання сирітства, але саме такі зустрічі покликанні консолідувати церкву, громадськість та владу у вирішенні кризи родини.
Зазначимо, що Форум став своєрідним майданчиком налагодження діалогу, обміну позитивним досвідом, а також отримання конкретних ідей служіння дітям-сиротам та родинам, що опинились у складних життєвих обставинах. Також було прийнято рішення щодо проведення наступних таких зустрічей для вироблення спільної стратегії та співпраці у вирішенні кризи родини в нашому суспільстві.
Стосовно нашої церкви та нашого об’єднання церков, варто зазначити, що маючи вже багаторічний досвід роботи з дітьми-сиротами, кризовими родинами та іншими соціальними верствами населення, цей Форум був не просто чудовим заходом, але мотивацією та ще одним нагадуванням від Бога про важливість «зглянутися над сиротами та вдовицями в утисках їхніх». Тож нехай допоможе нам Господь бути саме тими людьми, через кого прийде Боже зцілення для нашого суспільства!
   












Комментариев нет: