Страницы

воскресенье, 19 февраля 2017 г.

Зустріч з мером Нової Каховки

18 лютого в офісі Церкви Різдва Христова відбулась ще одна важлива зустріч, присвячена започаткуванню в Новій Каховці кількох нових актуальних напрямків роботи з дітьми-сиротами, випускниками інтернатів та родинами, які опинились у складних життєвих обставинах (СЖО).
На запрошення єпископа Південного регіону Союзу Церква Божа Україна Сергія Вознюка зустріч відвідав міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, а також голова правління Херсонського обласного благодійного фонду «Мій дім» Юрій Маринчак, євангеліст Першої церкви ХВЄ Андрій Грицюта та пресвітер Церкви Різдва Христова Валерій Іллічов.
Міському голові були повідомлені деталі нещодавнього засідання Асоціації християнських церков Таврійського краю (на якому священнослужителі різних конфесій Нової Каховки висловили готовність до співпраці у боротьбі з сирітством на Херсонщині), а також презентовано конкретні проекти роботи з дітьми та родинами СЖО. Це, зокрема, можливість створення патронатних родин, Центру роботи з сім’ями СЖО, денного центру для дітей з родин СЖО та інші проекти.
В свою чергу міський голова засвідчив про необхідність співпраці церкви та суспільства у турботі про дітей-сиріт та наголосив на своїй готовності сприяти реалізації усіх цих проектів на території Новокаховської міської ради. За результатами зустрічі було заплановано провести круглий стіл з священнослужителями різних церков міста, волонтерами, представниками влади та співробітниками відповідних соціальних служб міста.

Комментариев нет: