Страницы

понедельник, 23 мая 2016 г.

«Royal Rangers» влаштували прибирання у лісі

Минулої суботи, 21 травня, новокаховський скаутський загін «Royal Rangers», який вже багато років функціонує при Церкві Різдва Христова, провів прибирання лісосмуги на вулиці Соборній (раніше Щорса). За власною ініціативою більше 20 хлопців і дівчат віком від 6 до 18 років очищали рідний ліс від величезного скупчення різноманітного сміття і шприців.
Тетяна Савченко, один з керівників загону «Royal Rangers», розповіла, що ініціатива толоки належить скауту з підліткової групи «слідопитів» Мирославу Малишеву: «У підлітків є можливість отримати особливу відзнаку - золоту медаль. Однією з умов її отримання є проект християнського служіння. Дитина повинна помітити якусь проблему, яка існує в його місті або окремо взятому соціумі, і спробувати вплинути на її розв’язання. Вирішивши організувати суботник, Мирослав мав самостійно подбати про необхідний для прибирання інвентар, спосіб утилізації сміття та інші супутні питання. Варто відзначити, що він успішно впорався з цим завданням».
За словами самого Мирослава Малишева, організація суботника виявилася не такою вже й простою справою, але дуже потрібною справою: «Скаути часто проводять свій час в походах, а тому, коли переді мною стало завдання організувати щось корисне для міста, я відразу вирішив, що це буде толока в лісі».
Завершення толоки «рейнджери» відсвяткували сосисками на вогнищі. Під час спілкування молодь прийшла до висновку, що прибирати за великою кількістю людей важко, але якщо кожна людина сама буде прибирати за собою, то такі масштабні суботники будуть просто не потрібні.
Для довідки: християнський підлітковий рух «Royal Rangers» має вікову історію і діє у багатьох країнах світу. Його основна мета – розвиток молоді у чотирьох напрямках: духовному, фізичному, розумовому та соціальному. В Україні налічується близько 50 «рейнджерських» загонів, які об’єднують більше 1000 дітей.




Комментариев нет: