Страницы

вторник, 16 июня 2015 г.

Гуманітарна допомога Маріуполю

Рано вранці 10 червня з Церкви Різдва Христова була відправлена ​​чергова партія гуманітарної допомоги для громадян України, які постраждали в результаті бойових дій на Сході країни.

Силами церков Південного регіону Союзу ЦБУ та окремих спонсорів, була зібрана фінансова і гуманітарна допомога, яка була передана маріупольським волонтерам благодійного фонду «Республіка Пілігрим» (пастор Геннадій Мохненко). Доставку гуманітарного вантажу здійснили служителі Церкви Різдва Христова (Нова Каховка) та Церкви Воскресіння Христова (Каховка) - це єпископ Сергій Вознюк, пресвітери Олексій Малишев, Валерій Іллічов, Валерій Воїнський і диякон Олег Фірюлін.
Своїми враженнями від відвідування прифронтового Маріуполя поділився пресвітер Церкви Різдва Христова Валерій Іллічов: «Вже на під'їздах до міста, розумієш, що в'їжджаєш в прифронтову зону, де реально пахне війною і ніхто не знає, як далі будуть розвиватися події. По приїзду на місце дізнаємося, що з ночі до раннього ранку нещадно стріляли. У місті дуже добре чутно всі залпи з-під Широкино та інших гарячих точок, а місцеві жителі вже добре вміють розрізняти, коли стріляють по позиціях ЗСУ і коли вогонь йде у відповідь».
Але найбільше, за словами Валерія Іллічова, волонтерів з Нової Каховки вразила зустріч з пасторами-капеланами, які регулярно вирушають на передову для надання гуманітарної та духовної підтримки нашим бійцям: «Вони скромно розповідали, як кожен день їздять на передову, іноді потрапляють під щільний вогонь, але добираються до місця призначення з однією метою - підтримати захисників України і мирних громадян, які страждають від протистоянь. Слухаєш їх розповіді, дивишся в їхні очі і розумієш, що спілкуєшся зі справжніми героями».
Варто відзначити, що Церква Різдва Христова з самого початку розвитку сумнозвісних подій на Сході України прагне надати посильну допомогу людям, які постраждали від бойових дій в зоні проведення АТО. Повністю завантажений церковний мікроавтобус з причепом вже не раз доставляв різну гуманітарну допомогу в дитячі притулки і табори біженців Слов'янська, Краматорська, Петропавловки, яка звідти передавалася в різні селища Сходу нашої країни, в тому числі в Горлівку і Червоний Луч. Адже Святе Письмо вчить нас: «Отже, поки маємо час, усім робімо добро, а найбільш одновірним!» (До Галатів 6:10)







Комментариев нет: