Страницы

вторник, 27 декабря 2016 г.

Асоціація церков провела різдвяний флешмоб в Новій Каховці

Україна та Світ святкують Різдво разом! Під таким гаслом в Новій Каховці, 25 грудня, Асоціація християнських церков Таврійського краю влаштувала три пісенні флешмоби з виконання різдвяних колядок в ТЦ «Оскар», супермаркеті «Торба» та на площі кінотеатру «Юність» біля головної ялинки міста. Учасниками флешмобу стало близько 70 новокаховчан з чотирьох протестантських церков Нової Каховки. Це, зокрема, хористи та прихожани Церкви Різдва Христова, Першої церкви християн віри євангельскої, Лютеранської церкви та Церкви адвентистів сьомого дня.
- Президент України підписав Указ щодо святкування в 2017 році 500-річчя Реформації, і цей флешмоб став початком для інших соціальних, духовних, культурних та наукових дійств, які відбудуться в місті упродовж наступного року, - розповів один з організаторів заходу, пресвітер Церкви Різдва Христова Валерій Іллічов. – Також цей захід ми провели на знак солідарності з усім християнським світом і, звісно, для того, щоб сповістити людям про народження Ісуса Христа.
За словами Валерія Іллічова, відмінності між датами святкування Різдва на Сході та Заході пов’язані з наявністю двох традиційних календарів: григоріанського та юліанського.
- Більша частина світу відзначає Різдво саме 25 грудня, але був час, коли усі християни святкували його разом. Та на справді важливо розуміти те, що справжньої дати народження Ісуса Христа нам не відомо,  і ми святкуємо не дату, а саму подію народження Божого Сина, який приніс людям спасіння та надію, - зауважує Валерій Іллічов.
Цікаво додати, що цієї зими у Верховній Раді було зареєстровано законопроект, згідно з яким депутати пропонують встановити неробочим днем 25 грудня. Тож цілком можливо, що вже з наступного року 25 грудня може стати офіційним вихідним днем.












Комментариев нет: