Страницы

воскресенье, 16 ноября 2014 г.

Зібрана Церквою Різдва Христова гуманітарна допомога доставлена на Схід України

Близько 4 тонн гуманітарної допомоги від новокаховчан минулого тижня отримали біженці з окупованих міст Донецької і Луганської областей, які оселилися в таборі для біженців в місті Святогірськ, Донецької області. Гуманітарна допомога, а також фінанси в сумі 8000 гривень, були зібрані прихожанами Церкви Різдва Христова в результаті вже другого подібного благодійного марафону, - про це повідомляє видання Нова Каховка Online.
  Зібрану допомогу на Схід України відвозили священнослужителі церкви. Звичайно, було деяке хвилювання, тим більше що за день до приїзду в тому районі з боку терористів був проведений артобстріл, але вантаж був благополучно доставлений до адресата і з вдячністю прийнятий.
   Спочатку святогірський табір біженців «Супутник», розташований в 20 кілометрах від відомого сьогодні всім Слов'янська, готувався прийняти 200 біженців, але на зимовий період очікується прибуття близько 900 осіб із зони АТО. Зміст табору повністю лежить на плечах меценатів. Враховуючи те, що табір призначений на проживання у ньому в літній період, акцент робився на теплі речі, взуття та постільну білизну. Але крім цього були зібрані продукти харчування тривалого зберігання, овочі, фрукти, закрутку і засоби особистої гігієни.

   «Багато біженців мають одчайдушний погляд, тому що залишилися без шматка хліба й даху над головою, але паніки серед людей немає, - ділиться враженнями після відвідин табору пастор церкви Сергій Вознюк. - Мешканці табору почуваються нормально, люди моляться і сподіваються, що незабаром ситуація нормалізується, повернеться мир, а все зруйноване буде відновлено».
Варто відзначити, що Церква Різдва Христова з самого початку розвитку бурхливих подій на Сході України займала активну громадянську позицію, збирала фінансову допомогу на евакуацію і утримання постраждалих від бойових дій в зоні проведення АТО, переправляючи допомогу до таборів біженців і дитячих сиротинців в таких містах як Краматорськ, Горлівка, Красний луч, Слов’янськ, Маріуполь та інших міст і селищ Сходу нашої країни.

Комментариев нет: